sintofarm-sintosept-solutie-dezinfectanta-suprafete

Sintosept® – soluție dezinfectantă pentru suprafețe

Cel mai nou produs din portofoliul Sintofarm este Sintosept® – o soluție dezinfectantă pentru suprafețe, de ultimă generație, dezvoltată în laboratoarele din Șoseaua Electronicii 27 de o echipă complexă de farmaciști și chimiști. Scopul? A oferi consumatorilor o alternativă eficientă și convenabilă în zona de igienizare a mâinilor și a suprafețelor.

Noua formulă aduce o rețetă eficace și ușor de folosit, fundamentată pe două substanțe cu efect dezinfectant binecunoscut: alcoolul izopropilic și peroxidul de hidrogen (apa oxigenată).

Alcool izopropilic sau etilic?

Alcoolul izopropilic are o capacitate biocidă marginal superioară alcoolului etilic. Explicația se regăsește în diferența de masă moleculară a celor două substanțe. Puterea de distrugere a germenilor crește proporțional cu masa moleculară. Cele 60.1 g/mol ale alcoolului izopropilic punctează, astfel, un mic avantaj față de cele numai 46.07 g/mol ale alcoolului etilic.

De asemenea, alcoolul izopropilic este cel mai folosit dezinfectant în industria farmaceutică, spitale, camere sterile și în industria producătoare de dispozitive medicale sau electronice. Concentrația de 75% și prezența apei purificate reprezintă punctul de echilibru în raportul preț/eficiență. Sub 50%, capacitatea biocidă scade abrupt iar valori mai mari de 75% nu duc spre o eficiență sporită.

Sinergia dezinfectării

Apa purificată este unul dintre elementele cheie ale soluției dezinfectante pentru suprafețe Sintosept®. Concentrația alcoolică de 75% este suficientă pentru penetrarea membranei celulare și distrugerea sau inhibarea dezvoltării microorganismelor patogene. Prezența apei prelungește timpul de evaporare, perioada de contact dintre alcool și germeni crește și, astfel, eficiența dezinfectantului este semnificativ îmbunătățită. Alcoolul izopropilic nu usuca pielea în aceeași măsură ca alcoolul etilic, lucru care a determinat folosirea lui ca soluție anti-septică în spitale.

Punctele nevralgice ale alcoolilor sunt acelea că nu au efect asupra sporilor și au efect redus asupra fungilor. Specialiștii de la Sintofarm au remediat acest neajuns prin adăugarea de apă oxigenată, o substanță cu acțiune fungicidă recunoscută și care lărgește spectrul de acțiune al Sintosept®, transformându-l într-un dezinfectant pentru suprafețe imbatabil.

Ești interesat să comercializezi produsele Sintofarm? Dă click AICI pentru a intra în contact cu echipa noastră. Poți deveni partener Sintofarm chiar acum!

Ar putea să-ți placă