sintofarm-cum-se-dezinfecteaza-rufele

Cum se dezinfectează rufele? Nouă recomandări practice

Autoritățile de sănătate publică, precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au declarat că SARS-CoV-2 se răspândește de la persoană la persoană atât prin contact direct cât și prin contact indirect cu picături respiratorii care conțin virusul.

Precauțiile precum distanțarea fizică, autoizolarea și carantina, pot contribui la reducerea riscului de transmitere directă.

Cu toate acestea, picăturile respiratorii pot cădea pe obiecte și suprafețe. SARS-CoV-2 poate intra în corpul unei persoane care atinge aceste suprafețe și apoi își atinge ochii, nasul sau gura.

Deși descoperirile actuale ale cercetărilor și îndrumările din partea autorităților de sănătate publică oferă o perspectivă asupra modului de a reduce transmiterea virală pe suprafețe, nu același lucru este valabil și pentru îmbrăcăminte și alte materiale textile.

Practicarea unor protocoale adecvate de igienă și dezinfecție a mâinilor la domiciliu și în public poate ajuta la scăderea riscului de transmitere indirectă.

Încă nu este clar cât timp SARS-CoV-2 poate supraviețui pe îmbrăcăminte. Experții recomandă prudență la spălarea hainelor și a altor materiale textile. Atenția suplimentară este deosebit de importantă pentru cei care trăiesc cu cineva care are o infecție suspectată sau confirmată de SARS-CoV-2 și pentru cei care au fost diagnosticați cu Covid-19.

Cercetările actuale sugerează că virusul SARS-CoV-2 nu poate rezista la temperaturi de sau peste 70° C. Utilizarea dezinfectanților casnici, cum ar fi înălbitorul, poate ajuta, de asemenea, la inactivarea virusurilor. Cu toate acestea, este important să aveți grijă atunci când adăugați înălbitor la o încărcătură de rufe, deoarece poate deteriora obiectele colorate.

Curățare nu înseamnă implicit și dezinfectare.

Curățarea implică îndepărtarea murdăriei și a germenilor de pe suprafețe. În timp ce curățarea poate reduce riscul răspândirii agenților infecțioși (virusuri, bacterii), nu îi și ucide.

Dezinfectarea necesită utilizarea substanțelor chimice care distrug germenii. Dezinfectarea suprafețelor dure și a textilelor după curățarea acestora poate reduce și mai mult riscul de răspândire a infecțiilor.

Cum se dezinfectează rufele? Nouă recomandări practice.

  • Spălați textilele cu săpun de rufe sau detergent de uz casnic.
  • Luați în considerare utilizarea unui detergent care conține înălbitor. Cu toate acestea, asigurați-vă că citiți descrierea produsului și instrucțiunile de folosire pentru a evita potențialul de a distruge anumite articole vestimentare.
  • Luați în considerare înmuierea hainelor într-o soluție care conține săruri de amoniu cuaternar înainte de a le spăla.
  • Alegeți cea mai caldă setare de apă disponibilă. OMS recomandă temperaturi ale apei între 60–90 °C. Cu toate acestea, temperaturile ridicate pot deteriora sau micșora articolele vestimentare delicate, așa că nu uitați să citiți etichetele de pe produse.
  • Uscați complet îmbrăcămintea.
  • Dezinfectați coșurile de rufe cu 0,1% hipoclorit de sodiu sau cu un alt dezinfectant de uz casnic.
  • Purtați mănuși atunci când spălați rufele.
  • Spălați-vă mâinile cu apă caldă și săpun imediat după îndepărtarea mănușilor.
  • Dacă nu sunt disponibile mănuși, spălați-vă mâinile imediat după manipularea hainelor murdare și evitați atingerea feței.

Sintosept este o soluție eficientă și convenabilă în zona de igienizare a suprafețelor. Sintosept este un dezinfectant pentru suprafețe cu alcool izopropilic și peroxid de hidrogen (apa oxigenată). Concentrația alcoolică de 75% îl recomandă drept un dezinfectant optim în profilaxia Covid 19.

Ești interesat să comercializezi produsele Sintofarm? Dă click AICI pentru a intra în contact cu echipa noastră. Poți deveni partener Sintofarm chiar acum!

Ar putea să-ți placă