sintofarm-ponturi-pentru-curatarea-si-dezinfectarea-suprafetelor

Ponturi pentru dezinfectarea suprafețelor

I. Curățarea suprafețelor

Curățarea și dezinfectarea regulată a suprafețelor care sunt frecvent manipulate sunt măsuri elementare pentru a reduce răspândirea Noului Coronavirus și a riscului de îmbolnăvire cu Covid-19.

Înainte de dezinfectarea unei suprafețe, se recomandă mai întâi curățarea minuțioasă a acesteia. Curățarea implică îndepărtarea germenilor, a murdăriei și a altor impurități vizibile de pe suprafețe. Germenii nu sunt distruși în acest fel, dar numărul lor scade după o curățare adecvată, reducând astfel riscul de infecție. Orice detergent disponibil în comerț poate fi utilizat pentru curățarea suprafețelor murdare – podele, pereți, lifturi, birouri, întrerupătoare, mânere, robinete, etc.

Când faceți acest lucru, urmați instrucțiunile de mai jos:

  • Citiți întotdeauna cu atenție eticheta și prospectul produsului.
  • Respectați cu strictețe condițiile de utilizare și dozele recomandate.
  • Folosiți mănuși de cauciuc și protecție pentru ochi.
  • Evitați să amestecați diferiți detergenți.
  • Utilizați întotdeauna apă caldă sau rece în loc de apă fierbinte pentru a dilua detergentul.
  • Asigurați-vă că există suficientă ventilație.
  • Clătiți suprafețele după curățare și uscați-le prin ștergere cu o cârpă curată.
  • În cazul unui accident, clătiți bine pielea sau ochii cu apă și solicitați imediat ajutorul unui medic.

II. Dezinfectarea suprafețelor

Dezinfectarea presupune distrugerea organismelor dăunătoare folosind dezinfectanți care conțin substanțe active cunoscute sub denumirea generică de „biocide”. Curățarea este adesea insuficientă pentru a menține riscul de infecție la un nivel scăzut. În astfel de cazuri, după curățare este bine să continuați cu dezinfectarea suprafeței. Într-adevăr, dezinfectanții pentru suprafețe sunt mai eficienți atunci când sunt aplicați pe zone care au fost curățate în prealabil – în acest fel, riscul de infecție este diminuat considerabil.

Pe lângă indicațiile menționate anterior, următoarele recomandări pot fi, de asemenea, de folos:

  • Utilizați numai dezinfectanți autorizați. Într-adevăr, produsele biocide autorizate au fost supuse unui test de eficacitate iar riscurile acestora pentru utilizatorii finali au fost evaluate în detaliu.
  • Respectați timpul de contact pentru o dezinfectare optimă: este menționat întotdeauna pe etichetă și în prospectul dezinfectantului. Alternativ, lăsați dezinfectantul să acționeze pe suprafață timp de cel puțin 5 minute.
  • Clătiți bine suprafețele, mai ales atunci când acestea vin în contact cu alimentele.
  • Nu utilizați dezinfectanți după data de expirare.
  • Nu pulverizați detergenți sau dezinfectanți direct pe dispozitivele electronice. Ar trebui să aplicați produsul pe un burete sau o cârpă curată și uscată și sa ștergeți dispozitivele electronice cu aceasta.

Sintosept este o soluție eficientă și convenabilă în zona de igienizare a suprafețelor. Sintosept este un dezinfectant pentru suprafețe cu alcool izopropilic și peroxid de hidrogen (apa oxigenată). Concentrația alcoolică de 75% îl recomandă drept un dezinfectant optim în profilaxia Covid 19.

Ești interesat să comercializezi produsele Sintofarm? Dă click AICI pentru a intra în contact cu echipa noastră. Poți deveni partener Sintofarm chiar acum!

Ar putea să-ți placă