sintofarm-curatenia-in-vremea-pandemiei

Curățenia casei în vremea pandemiei și nu numai atât

Ajută-te singur

Cu siguranță nimeni nu se aștepta să îi fie viața atât de mult dată peste cap de o „simplă răceală”. Au trecut atâtea luni dar nimeni nu pare să fi învățat ceva. Haosul se amplifică iar numărul de cazuri crește alarmant. Recomandările de la început se contrazic cu recomandările din prezent. Totuși, pe două lucruri ne putem baza:

  • Mai sunt multe de învățat despre Noul Coronavirus (SARS-CoV-2), cel care cauzează boala „coronavirus disease 2019” sau, pe scurt, Covid-19.
  • Dacă nu te aperi tu, nu te apără nimeni.

Ce știm acum

Conform informațiilor curente, știm că modalitatea cea mai frecventă de răspândire este prin apropierea la mai puțin de 2 metri de persoane infectate. Transmiterea bolii are loc prin intermediul particulelor respiratorii. Asimptomaticii pot transmite boala. Secundar, există riscul îmbolnăvirii în urma contactului cu o suprafață contaminată dacă agenții patogeni ating nasul, ochii sau gura.

SARS-CoV-2 poate rămâne activ pe diverse suprafețe pe perioade ce variază de la câteva ore la câteva zile. Curățarea și dezinfectarea suprafețelor este cea mai bună practică pentru prevenirea și combaterea bolii în spațiile publice și private.

Nu se știe exact pe ce durată există un potențial ridicat de contagiune în cazul aerului din încăperile în care s-a aflat o persoană bolnavă de Covid-19. Aerisirea extensivă poate reduce riscul de contaminare, alături de purtarea unei măști respiratorii.

Curățenia și dezinfectarea de rutină

Dincolo de practicarea unei igiene corporale stricte, curățarea și dezinfectarea suprafețelor de contact frecvent joacă un rol deosebit de important în prevenirea răspândirii Noului Coronavirus. Clanțe, mânere, balustrade, podele, mese, întrerupătoare, birouri, toalete, chiuvete, robineți, electronice – toate trebuie să fie mai întâi curațate de murdărie, apoi dezinfectate cu soluții pe bază de clor sau alcool (minimum 70%) compatibile cu suprafețele în cauză.

Este indicată purtarea de mănuși de menaj și aerisirea încăperilor pe perioada în care folosiți dezinfectanții pentru suprafețe. După terminarea curățeniei, mănușile se aruncă iar mâinile se dezinfectează.

Câteva măsuri recomandate atunci când folosiți un dezinfectant suprafețe:

  • purtați mănuși și ochelari de protecție
  • asigurați o aerisire suficientă
  • folosiți cantitățile indicate pe etichetă
  • diluați substanțele concentrate (ex: cloramina t-sin) în apă la temperatura camerei
  • etichetați sticlele cu soluții (ex: tabletele de cloramină se dizolvă în apă iar soluția rezultată poate fi confundată cu apa)
  • nu amestecați dezinfectanții cu alte substanțe chimice
  • nu lăsați dezinfectanții la îndemâna copiilor

Sintosept este o soluție eficientă și convenabilă în zona de igienizare a suprafețelor. Sintosept este un dezinfectant pentru suprafețe cu alcool izopropilic și peroxid de hidrogen (apa oxigenată). Concentrația alcoolică de 75% îl recomandă drept un dezinfectant optim în profilaxia Covid 19.

Ești interesat să comercializezi produsele Sintofarm? Dă click AICI pentru a intra în contact cu echipa noastră. Poți deveni partener Sintofarm chiar acum!

Ar putea să-ți placă