Compania farmaceutică SINTOFARM este interesată de siguranţa utilizării medicamentelor companiei.
Un medicament poate induce efecte benefice, dar poate induce și efecte secundare, de aceea, Farmacovigilența are ca scop monitorizarea siguranței medicamentelor pe tot parcursul ciclului lor de viață.
Farmacovigilenţa, definită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca „ştiinţa şi activităţile desfăşurate referitoare la depistarea, evaluarea, înţelegerea şi prevenirea apariţiei de efecte adverse sau a oricăror altor probleme privind medicamentele”, are ca principale obiective prevenirea apariţiei la om a unor efecte nocive din cauza reacţiilor adverse şi promovarea utilizării medicamentelor în condiţii de siguranţă şi eficacitate.
Ce este o reactie adversa?
O reacție adversă se definește ca „un răspuns nociv și nedorit, determinat de un medicament”. Sunt considerate reacții adverse și efectele nedorite care apar după supradozarea medicamentului, utilizarea greșită, abuzul și erorile de medicație sau efectele nedorite apărute în urma expunerii profesionale.
Principalele activități desfășurate în cadrul activității de farmacovigilență sunt:
Cui trebuie să vă adresați în cazul în care suspectați o reacție adversă?
– medicului dumneavoastră sau farmacistului;
– companiei care comercializează medicamentul suspectat;
– dacă este un medicament produs de către Sintofarm, persoana responsabilă cu Farmacovigilența este Dr. Cristina Coteață: 0766 560 206, email: farmacovigilenta[at]sintofarm.ro – înlocuiți „[at]” cu „@”.
– Agenția Natională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale prin intermediul web site-ului agenției : http://www.anm.ro
Dacă dumneavoastră, în calitate de medic, sau unul dintre pacienții dumneavoastră, suspectați o reacție adversă la unul din medicamentele noastre, vă rugăm să ne contactați imediat.