Spirulina

CCRES-Spirulina-026.jpg

Spirulina este considerată a fi una din cele mai vechi plante de pe pământ și totodată o sursă de energie vitala pentru organism.

Spirulina, conține o combinație de substanțe importante pentru organismul uman. Era consumată de legendarii azteci, precum și de populația din jurul lacului Ciad, din Africa, care aveau o sănătate și vitalitate foarte bună. Spirulina este considerată una din cele mai importante descoperiri ale secolului XX.

Este planta cu cel mai ridicat conținut în proteine, ajungând până la 60-70%, de calitate foarte bună (de 3 ori mai mult decât în carnea de porc, de 2 ori mai mult decât în carnea de vită, pește și de 1,5 ori mai mult decât în boabele de soia), cu grăsimi puține și ușor de asimilat (conține 18 aminoacizi necesari omului, dintre care 8 aminoacizi nu sunt sintetizați de către organismul uman),

Cantitatea de vitamine este foarte ridicată: într-un gram de spirulină se afla aceeași cantitate de proteine cât într-un kilogram de zarzavaturi, având toate vitaminele, cu excepția vitaminei D. Vitamina B12 și betacarotenul se găsesc în proporția cea mai mare. Conține de asemenea acizi nucleici ( AND, ARN ), acizi grași tip Omega 6, clorofilă (de 1000 de ori mai mult decât în alte vegetale ), ficocianina ( stimulează sistemul imunitar și oprește dezvoltarea celulelor canceroase ), etc.

Copyright by Sintofarm. All rights reserved.